В неделя от 20:00 часа българинът ще се изправи срещу

...
 В неделя от 20:00 часа българинът ще се изправи срещу
Коментари Харесай

Феноменален! Григор Димитров е на финал в Лондон

 В неделя от 20:00 часа българинът ще се изправи против Давид Гофен, който победи в сряда

Григор Димитров се класира за край на шампионата в Лондон, откакто победи с 4:6, 6:0, 6:3 Джак Сок след близо два часа игра. В неделя, от 20:00 часа, българинът ще се изправи против Давид Гофен, който победи в сряда с 6:0, 6:2. По-рано през сезона двамата играха и на финала в София, когато триумфът беше за Димитров, написа tennis24.bg.

Григор Димитров стартира дуела на извънредно равнище и стигна до ранен пробив, който съумя да затвърди и поведе с 3:0 гейма. Нещо повече – Гришо стигна до още една опция за пробив в четвъртия гейм, която за жал не съумя да осъществя. Това в следствие се оказа решаващо, тъй като Сок съумя да върне пробива и да изравни за 3:3. В играта на Димитров настъпи срив, той стартира да позволява постоянно двойни неточности, от които се възползва Сок. С втори пробив американецът поведе с 5:4, след което сервирайки за сета не трепна – 6:4 след 47 минути игра.

През втората част Димитров още веднъж стартира с ранен брейк и поведе с 3:0 гейма. Този път обаче българинът не позволи съмнения и съумя да вземе и идващите 3 гейма, като се наложи с 6:0 след 22 минути игра в сета. Това беше втори случай в шампионата, в който Димитров печели сет на 0. Направи го и в сряда против Давид Гофен (6:0, 6:2).

Финалният трети сет вървеше гейм за гейм. Григор съумя да нанесе решителен пробив за 5:3, след което сервирайки осъществя четвъртия си мачбол и подвигна победоносно ръце.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР